'Dinner in the Sky': marketing op zijn best

Vorig artikel Volgend artikel

'Dinner in the Sky': marketing op zijn best

De lijst van 's wereld 10 meest ongewone restaurants die het zakenmagazine Forbes publiceert heeft een Belgische vertegenwoordiger. Zijn naam is David Ghysels en zijn gasten hangen aan een kraan die tot 40 meter boven de grond wordt gehesen. Op die plaats krijgen ze een feestmaaltijd voorgeschoteld. De eerste ‘Dinner in the Sky' vond meer dan 2 jaar geleden plaats in Brussel. Ghysels en zijn Nederlandse zakenpartner Stefan Kerkhof hebben het concept ondertussen geëxporteerd naar 28 franchisenemers in landen als Turkije, Italië, Dubai en Zuid-Afrika. Ghysels hoopt dit jaar een omzet van om en bij 1 miljoen euro te genereren.

Een ‘Dinner in the Sky' is niet voor doetjes. De 22 gasten worden aan een lederen fauteuil vastgemaakt en gaan samen met 5 man personeel 40 meter de lucht in. De kosten van het etentje variëren naargelang de locatie en de extra's. Aan een tweede nabijgelegen kraan kan bijvoorbeeld een popband op een platform worden gehangen. In België schommelt de prijs van de attractie rond de 15.000 euro, in Las Vegas wordt 35.000 dollar gerekend. Klanten zijn veelal bedrijven die hun klanten een originele ervaring willen aanbieden. Bedrijven die reeds een luchtdiner organiseerden zijn o.a. American Express, Nokia, Moët & Chandon en Samsung.

Dinnerinthesky3

‘Het eerste project was een dubbeltje op zijn kant,' zegt Ghysels in The International Herald Tribune. Maar de respons was overweldigend. ‘Van overal ter wereld kreeg ik reacties van collega's,' zegt Philippe Visette, sales en marketing manager van Dolce Hotels, dat het eerste event in Brussel sponsorde in mei 2006.  ‘De R.O.I was indrukwekkend. In onze sector moet je je klanten steeds opnieuw verrassen.'

Ondertussen heeft Ghysels het concept verder uitgebreid. Zo bestaat al een ‘Marriage in the Sky'. De volgend innovatie die op stapel staat wordt volgens deze 44-jarige landgenoot ‘een Indiana Jones-toestand met een kraan die 360° kan roteren.'

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies