5 dingen die je moet weten over EA Sports FC24

5 dingen die je moet weten over EA Sports FC24

Vorig artikel Volgend artikel

We kenden het ooit als FIFA, maar nu heet het EA Sports FC. De populaire voetbalgame van Electronic Arts is toe aan zijn nieuwe editie en die heet EA Sports FC24. De game is officieel aangekondigd en verschijnt op 29 september. Dit zijn vijf dingen die je moet weten over het populaire voetbalspel.

1. Onthulling

Het begint natuurlijk allemaal met een onthulling, al kunnen we van deze game wel uitgaan van een jaarlijkse release: dat is inmiddels al decennia het geval. Maar de onthulling van EA Sports FC24 was indrukwekkend. Het was een onthullingsstream vanuit Amsterdam van een half uur vol met bekende gezichten. Erling Haaland, de Manchester City-spits was samen met Didier Drogba, Luis Figo, Laura Georges en Alex Scott te zien. Haaland is ook de cover-voetballer. Hij zei: “Elke voetballer droomt ervan de ster van de cover te zijn. Ik ben er trots op dat ik met EA SPORTS FC een belangrijke rol mag spelen in de lancering van het nieuwe tijdperk van ’s werelds meest toonaangevende voetbalgame.”

2. Een betere Switch-variant

Normaliter zijn games die op meerdere platformen uitkomen een beetje zo-zo op de Switch. Het beste voorbeeld hiervan is LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, maar FIFA kon er ook altijd wat van. De ‘Legacy’-edities waren toch niet helemaal hetzelfde. Gelukkig gaat dat nu veranderen, want de Switch-variant wordt nu gebouwd op de Frostbite engine en die zou veel beter moeten zijn in het weergeven van details. Maar ook zou de game in het algemeen veel beter presteren. Ook staat Ultimate Team nu helemaal tot je beschikking, terwijl dat in eerdere edities altijd een wat uitgeklede versie was.

3. Vrouwen in Ultimate Team

En over Ultimate Team besproken: eindelijk zijn daar vrouwelijke spelers beschikbaar. Het is niet de eerste EA Sports-game die dit heeft: NHL Hockey had het eerder al, maar het is fijn om te zien dat de dames nu ook op het gebied van virtueel voetballen kunnen meekomen met de mannen. Eerder kon er wel wat met vrouwen worden gedaan, maar nu maken ze net even wat serieuzer deel uit van het spel en dat was de hoogste tijd. Welkom dames!

4. PlayStyles voor realistische voetballers

Eén van de moeilijkste dingen aan een game die zo levensecht moet zijn, dat is -niet geheel verrassend- om hem ook levensecht te maken. De Frostbite Engine moet hiervoor gaan zorgen, in combinatie met Hypermotion V en PlayStyles voor meer realisme. Hypermotion V maakt gebruik van data van meer dan 180 wedstrijden uit de UEFA (mannen en vrouwen) en PlayStyles zou atleten veel realistischer maken in de bewegingen. Heel fijn: zo is het voor meekijkers hopelijk net alsof ze naar een echte voetbalwedstrijd kijken.

5. Grote aantallen

EA Sports FC24 is een game waaraan grote aantallen ten grondslag liggen: niet alleen die 180 wedstrijden die voor realistischere voetballers moeten zorgen, maar ook het feit dat er meer dan 19.000 gelicenseerde spelers in het spel zitten, meer dan 30 toernooien en meer dan 100 stadions. Dat belooft wat.

EA Sports FC24 verschijnt 29 september op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...