Algemeen02.08.2018

Barbecue egg, ook jij wil er een!


Aankomend weekend gaat het kwik weer richting de 30 graden celsius en daarboven. Tijd om lekker buiten te gaan leven dus! Een klein zwembad voor verkoeling, een lekker glas Gordon’s Gin erbij en genieten maar. En het is natuurlijk ook perfect temperatuurtje om een lekkere BBQ te organiseren. Nodig wat vrienden of familie uit, je haalt een lekkere BBQ-schotel bij de slager, en klaar ben je!

Veel verschillende BBQ’s

Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een goedkope BBQ die het ‘gewoon’ doet, daar zijn er tientallen van, maar als je voor de lange termijn wilt investeren in je BBQ-plezier dan slinkt de keuze ineens flink. Als rechtgeaarde BBQ-fan wil je natuurlijk meer dan een horeca barbecue, ook jij denkt na over bijvoorbeeld een kamado BBQ. Geef het maar toe. De BBQ-eieren worden steeds populairder, omdat ze een stuk veelzijdiger zijn dan reguliere BBQ’s. Het zijn in feite complete buitenkeukens! O

Erg veelzijdig

En dan hebben we de mooiste featre nog niet eens benoemd. Wat de BBQ Eggs van alle andere BBQ’s onderscheidt is het indirect bbq-en door middel van een keramische schijf (ook plate setter of heat reflector genaamd) tussen de houtskool en je bereidingen. Door deze te plaatsen creĆ«er je convectie, dus circulerende hete lucht. Dat maakt het apparaat erg veelzijdig waardoor er ook low ’n slow sessies van wel 8 uur of meer mogelijk zijn.

Lange termijn

Het is een BBQ die dus zeker in opmars bij mensen die hun outdoor kookactiviteiten serieus nemen, maar je moet het er wel voor over hebben. Zelfs als je een voordeelpakket of shoptegoed krijgt (zoals bij de link hierboven) moet je niet bang zijn om tegen de duizend euro uit te geven aan een kamado BBQ. Dan ben je dus wel echt – met het juiste onderhoud – lekker klaar. Niet alleen voor deze zomer, maar voor alle zomers die nog volgen.