​De keuken is het hart van je horecabedrijf

​De keuken is het hart van je horecabedrijf

Vorig artikel Volgend artikel

Er komt heel wat bij kijken wanneer je plannen maakt tot het starten van een horecabedrijf. Nu alle seinen weer op groen staan omdat de coronacrisis zo goed als achter ons ligt, is dit voor veel startende ondernemers een droom die uitkomt. Een gemeenschappelijke deler die elk horecabedrijf heeft, is een keuken. Natuurlijk is er aan de bar veel te verdienen met de geschonken drankjes en met de verkoop van gehaktballen of een portie bittergarnituur. Maar wil je als bedrijf echt omzet maken, dan heb je een uitstekende keuken nodig waar je allerhande gerechten maakt, tot tevredenheid van de gast. Het is een punt om bij na te denken. Wil je een gewoon café of een eetcafé? Wat wil je precies gaan serveren en voor maximaal hoeveel gasten? Hoeveel koelkasten en vriezers denk je nodig te hebben? Een fornuis met oven, friteuses en voor de drankjes in de vroege middag misschien een espressomachine?

Prima keukenapparatuur

Wanneer je een en ander voor jezelf duidelijk maakt is het van belang dat je weet waar de keukenapparatuur precies voor gebruikt wordt. Je wilt niets overbodigs aanschaffen of juist wat vergeten. Vergeet daarbij ook niet dat het horecalandschap aan constante veranderingen onderhevig is en de concurrentie wat dat betreft moordend is. Alle reden om te investeren in professionele grootkeukenapparatuur. Je wilt investeren in kwaliteit omdat jij aan je gasten ook alleen maar kwaliteit wilt leveren. De gast heeft hoge verwachtingen. Een recensie over je zaak is zo geschreven, positief of iets minder positief.

borden

Betrouwbare keukenapparatuur helpt je ook om stilstand te voorkomen. Welke apparatuur zie je veel binnen een succesvol horecabedrijf? Bij Maxima Kitchen Equipment weten ze daar alles van.

Wat niet mag ontbreken is een horeca fornuis met oven. Meerdere rekken waarop het brood gebakken wordt, schalen voor verschillende favoriete hapjes en het bereiden van seizoensgebonden lekkernijen. Omdat dit soort machines overuren draaien, omdat ze de hele dag aan staan, zoek je er eentje die efficiënt met de energie omspringt. Je energierekening wil je niet te hoog laten oplopen. Natuurlijk moet de bouwkwaliteit uitstekend zijn.

Koelkasten en vriezers zijn ook zo’n absoluut gegeven in een horecabedrijf, net zoals een F1-coureur niet zonder een racewagen kan. Je hebt genoeg koel- en vriesruimte nodig voor al je etenswaren en ijs. Zo heb je alles voorhanden wanneer de gast daarom vraagt. Misschien heb je ook een grote diepvrieskist nodig.

Contactgrills met een instelbare thermostaat zijn in een goedlopende zaak ook onmisbaar. Je voorkomt hiermee dat je panini’s, geroosterd brood, tosti’s en pitabroodjes aanbranden. Wil je misschien een dubbel model? Het apparaat moet natuurlijk ook gemakkelijk schoon te maken zijn.

Voor al je snelle snacks voor bij het drankje is een friteuse een must om te hebben. Neem er een met een aftapkraan zodat het vervangen van de olie eenvoudig gaat.

Maxima Kitchen Equipment geeft je advies over deze en andere noodzakelijke keukenapparatuur. Ook na aankoop staan ze voor je paraat. Alles voor een goede start van je horecabedrijf.

[Fotocredits - Brian Jackson © Adobe Stock]

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies