​Dit zijn de grootste iPhone 15-geruchten

​Dit zijn de grootste iPhone 15-geruchten

Vorig artikel Volgend artikel

Volgende week is het zover: dan kondigt Apple de nieuwe iPhone 15 aan. Of nou ja, één toestel is het natuurlijk niet, want het schijnen er net als vorig jaar vier te zijn, De iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Het is weer een grote familie, maar wat zijn nu precies de grootste veranderingen?

De wissel naar USB-C

De Europese unie legt het op: de lightningpoort volstaat niet meer. Hoewel Apple het tot het bittere eind vol heeft gehouden, maakt het met iPhone 15 toch een knieval naar USB-C. Volgens Apple kan het beter innoveren dankzij de Lightning-poort, maar de EU wil er niets van weten: het bedrijf moet gewoon mee met de rest en kiezen voor het universele USB-C. Zo kun je straks gewoon van iedereen een oplader lenen als je de jouwe bent vergeten, zonder dat er eerst moet worden vastgesteld wat voor telefoon je hebt. De iPhone 15’s zouden allemaal worden voorzien van USB-C.

De nieuwste A17-chip van Apple

Waar niet alle telefoons in deze nieuwe reeks van worden voorzien, dat is de allernieuwste chip van Apple. Maar een gedeelte wel gelukkig. iPhone 15 Pro en Pro Max krijgen de A17 Bionic, terwijl de twee andere toestellen het met ook een heel goede chip moeten gaan doen, namelijk de A16. Beide chips zijn door Apple zelf ontwikkeld en weten feilloos samen te werken met alles wat de telefoon brengt, om te zorgen voor optimale prestaties en snelheid.


Een Dynamic Island voor iedereen

Vorig jaar werd het jaloersmakende Dynamic Island geintroduceerd op de duurste iPhone 14. Het is een handige nieuwe optie die meteen volop werd gekopieerd op Android. Het is een nieuw pilvorminge inkeping in het scherm waar de selfiecamera zit, maar het is een soort notificatiebalk en je kunt er ook het weer of systeemmeldingen in zien. Het was meteen al een heel populaire optie en Apple-fans zullen dan ook blij zijn dat hij naar alle vier de toestellen komt.

Een periscooplens voor de Pro’s

Eén van de beste dingen aan een iPhone, dat is dat het vaak prachtige foto’s kan schieten. Inzoomen verdient echter -net als op andere telefoons- wel wat verbetering en dat komt er nu in de vorm van een periscooplens. Hiermee kun je veel beter inzoomen zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Ideaal als je iets van ver wil lezen of het gezicht van een voetballer wil fotograferen tijdens de wedstrijd.


Een titanium behuizing

Titanium is enorm sterk en daarom is het een heel aantrekkelijk materiaal. Het heeft namelijk ook de eigenschap enorm licht te zijn. Precies wat je wil voor een behuizing van een telefoon. Apple gebruikt het in de de Pro-variant, zo luidt het gerucht. Zo kan het afscheid nemen van het roestvrijstaal dat het nu gebruikt. Titanium ziet er ook nog eens mooi uit, waardoor het ons niets verbaast dat ook andere smartphonemakers al een tijdje onderzoek doen naar het gebruik van titanium als behuizing, in plaats van aluminium of roestvrijstaal.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...