Sneller, mooier, beter: dit is de nieuwe iPhone 14

Sneller, mooier, beter: dit is de nieuwe iPhone 14

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft de nieuwe lijn iPhone 14-smartphones aangekondigd. Het komt met vier smartphones: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Dit is wat ze allemaal kunnen.

iPhone 14

De iPhone 14-serie werd door Apple aangekondigd in de vorm van een vooraf opgenomen video. Hierin werd vooral ingezoomd op wat hij allemaal kan, in plaats van per se alleen de specificaties op te noemen. De belangrijkste telefoons die werden aangekondigd zijn de gewone iPhone 14 en de iPhone 14 Pro. De Plus en de Pro Max zijn voornamelijk grotere versies van die twee.

iPhone 14 heeft een 6,1 inch-scherm en maakt gebruik van de A15 Bionic-chip die Apple zelf ontwikkelde. Qua fotografie moet dit toestel weer net iets beter zijn dan zijn voorganger: de hoofdcamera is 12 megapixel en bevat nu ook sensorstabilisatie voor nog scherpere foto’s en strakkere video’s. Ook zou er een grote verbetering zijn aangebracht in de camera’s waardoor er meer licht binnenvalt. Dat is belangrijk voor foto’s die worden gemaakt bij weinig licht: die zouden op iPhone 14 aanzienlijk beter zijn dan op iPhone 13. De selfiecamera is voorzien van nieuwe technologieën waardoor je betere groepsselfies kunt maken.

Apple

iPhone 14 heeft crashdetectie, wat betekent dat hij het weet wanneer je in de auto rijdt en een ongeluk krijgt. Hij zal dan een melding geven en als je niet reageert de hulpdiensten inschakelen, naast je noodcontacten op de hoogte stellen. Het OLED-scherm is enorm helder en het toestel zelf is water- en stofdicht. Het apparaat komt in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (product)red. De Plus is niet 6,1 inch maar 6,7 inch. De batterijduur is geoptimaliseerd en hij komt in e kleuren middenacht, blauw, sterrenlicht, paars en (product)red.

De iPhone 14 Pro is het paradepaardje van Apple. Dit toestel is het eerste Apple-toestel zonder notch. Althans: er is wel een zwart gedeelte bovenin je scherm, maar dat komt omdat Apple nu eenmaal zijn selfiecamera en sensoren kwijt moet in de voorkant voor zijn beroemde FaceID. De iPhone 14 Pro heeft verder de allernieuwste chip van Apple, namelijk de A16 Bionic. Hierdoor is het toestel snel en kun je er goed op multitasken. Hij is verkrijgbaar in de kleuren paars, zilver, goud en spacezwart en wil je liever een slagje groter, dan is de iPhone 14 Pro Max waarschijnlijk passender: die komt in de kleuren paars, zilver, goud en diepzwart en is 6,7 inch groot.

iOS 16

Er komen ook wat aanpassingen naar iOS, want het is tijd voor de grote jaarlijkse update van dat besturingssysteem. iOS 16 is in aantocht en die gaat gepaard met een nieuw toegangsscherm. Er zijn nieuwe widgets, er is een nieuwe tijdsweergave en je kunt bijvoorbeeld voor nieuwe achtergronden kiezen die vanzelf veranderen op het gebied van de ruimte, maar ook van het weer.Nieuw is ook dat je in Berichten kunt zorgen dat een bericht ls ongelezen wordt gemarkeerd, mocht je ergens nog later op willen terugkomen en het niet willen vergeten. iOS 16 is vanaf 12 september beschikbaar.

iPhone 14 is verkrijgbaar vanaf 1019 euro: vanaf 16 september in de winkel. iPhone 14 Plus is verkrijgbaar vanaf 1169 euro en verschijnt op 7 oktober. iPhone 14 Pro is verkrijgbaar vanaf 16 september voor een startprijs van 1329 euro. iPhone Pro Max is het duurste exemplaar: die is te koop vanaf 16 september voor tenminste 1479 euro.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...