Vlaamse tech bedrijven en onderwijsinstellingen openen de deuren op zondag 17 maart

Vlaamse tech bedrijven en onderwijsinstellingen openen de deuren op zondag 17 maart

Vorig artikel Volgend artikel

Een dag om niet te missen als je op zoek bent naar een studie of uitdaging in de wereld van Technologie. Op zondag 17 maart openen meer dan 40 Vlaamse techbedrijven en zeven onderwijsinstellingen hun deuren voor de Open Technologie & Innovatiedag van Flanders, Technology & Innovation (FTI).

De eerste Open Technologie & Innovatiedag

Van Jan De Nul tot imec en de Artevelde Hogeschool: de top van de Vlaamse techscene verwelkomt nieuwsgierige bezoekers tijdens de eerste de eerste Open Technologie & Innovatiedag OTID. Of je nu op zoek bent naar een potentiële werkgever of gewoon nieuwsgierig bent, zet 17 maart in je agenda. OTID maakt deel uit van Flanders, Technology & Innovation (FTI), een tien dagen durend techfestival van 15 tot 24 maart in verschillende steden.

Het evenement is gratis en je kunt alle deelnemende bedrijven en instellingen bezoeken zonder afspraak of registratie, tenzij anders vermeld op de website. OTID vindt plaats in alle vijf Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het volledige deelnemersoverzicht vind je hier.

"OTID is dé gelegenheid om je onder te dompelen in de Vlaamse technologiewereld," zegt Dries Mahieu, festivaldirecteur van FTI. "Met specialisaties variërend van data tot gezondheid, mobiliteit, energie en entertainment, is er voor elk wat wils."

Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • Bij Azulatis in Gent leer je meer over duurzaam watergebruik.
  • imec in Leuven, het toonaangevende onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie, viert zijn veertigste verjaardag.
  • Nokia toont in Antwerpen onder andere hoe ze een 4G-netwerk voor NASA ontwikkelen voor op de maan.
  • Jan De Nul nodigt je uit aan boord van Symphony in Zeebrugge, waar je de kabelbegraafmachine Swordfish kunt bekijken.
  • Ervaar het klimaat van de toekomst in Maasmechelen bij de UHasselt.
  • Andere deelnemende bedrijven zijn onder meer de Open Manufacturing Campus in Turnhout en de Anglo Belgian Corporation in Gent.

Ook onderwijsinstellingen bieden een kijkje achter de schermen, zoals FTILab+ van de HoGent, de Artevelde Hogeschool, de KU Leuven, de Thomas More Hogeschool, de Antwerpse Maritime Academy, en de KU Leuven en VIVES in Kortrijk.

Dag van de Zorg

Open Technologie & Innovatiedag slaat de handen in elkaar met de Dag van de Zorg. Zo kan je op 17 maart ook terecht in ruim 150 hoogtechnologische zorginstellingen over heel Vlaanderen.

Bron en copyright afbeeldingen: Flanders Technology & Innovation

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....