Overzicht eerste editie Travel 2010

Vorig artikel Volgend artikel

Overzicht eerste editie Travel 2010

Eergisteren organiseerde Travelmedia het allereerste dagvullend congres over “online reizen” in België. Dat Travel 2010 al wekenlang ervoor uitverkocht was, illustreert wellicht de nood aan een dergelijk initiatief.

Na een korte inleiding door Olivier Dujardin (Travelmedia) werd het congres officieel geopend door Vlaams Minister van Toerisme Geert Bourgeois. Daarna gaf journalist en dagvoorzitter William Visterin de kick-off voor het congres met zijn relaas over “Hotel Atlanta”. Jeroen van Velzen (The Sound of Data) gaf een inspirerende sessie over het gebruik van mobiele applicaties.

Travel-2010-congres-brugge

Na de koffiepauze bracht Rik De Keyser van WES een voorstelling van enkele Belgische cijfers van de reissector en over een recent onderzoek naar social media. Gabriel Goldberg (Semetis) bracht uitvoerig de case van zijn klant B-Europe/NMBS met concrete tips over search engine optimalisatie, advertising en tracking.

De deelnemers van Travel 2010 werden ’s middags getrakteerd op een warme middaglunch met wijn. Daarna onderwierp usability-expert Karl Gilis (AGConsult) de reiswebsites van de aanwezigen aan een kritische blik. Een half uur doorspekt met humor, maar met praktische en verhelderende tips over wat beter kan. Daarna bracht Jean Philip De Tender (netmanager van tv-zender één) een oproep om niet langer “reizen” te verkopen, maar “verhalen”. Daan van Luipen gaf dan weer inzicht in de inspanningen op vlak van online marketing van Corendon.

Na de middagbreak gaf Peter van den Steen (Thomas Cook) uitleg bij het ROPO-model : consumenten die online informatie zoeken en offline reserveren, of vice versa. Zijn presentatie was doorspekt met cijfers en schattingen voor de Belgische markt. Afsluiter was Stephan Bosman, grote baas van beoordelingssite Zoover.

Alle presentaties zijn te bekijken op Slideshare. De fotoreeks van Travel 2010 kan je hier bekijken.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies