Of we de Wii U wilden testen, vroeg het PR bureau van Nintendo. Tuurlijk wilden we dat. En met we bedoel ik in de eerste plaats de kids van Bruno en mezelf. Twee jongens en twee meisjes, alle 4 tussen de 7 en de 10 jaar oud. Tuurlijk wilden die dat.
Extra interessant aan deze review is dat de jongens het vooral gewoon zijn om op de Playstation of Xbox te spelen en de meisjes op de klassieke Wii. Ik heb het nooit voor de Wii gehad dus die kwam er bij ons thuis niet in, ik heb me altijd gestoord aan de lage kwaliteit van het beeld in vergelijking met een next gen console zoals de Xbox 360. Dat was trouwens al de eerste verrassing toen bleek dat de Wii U met een HDMi kabel wordt aangesloten, het beeld was inderdaad verrassend goed.
Wat zit er in de doos? De Wii U console, de nodige bekabeling en de gamepad. Die gamepad is het unieke element aan deze spelconsole. Het laat toe de Wii U te bedienen vanop het touch screen en biedt dus andere spelmogelijkheden aan dan de klassieke Wii remotes. Ter info - deze remotes hebben we er apart bijgekregen maar zitten in de basis versie niet bij in de doos. Verder hadden we New Super Mario Bros, Nintendo Land & Sing Party gekregen als games om mee te testen, en bij de Sing Party ook de bijhorende micro.
Wat vonden de experts er nu van? We hadden alle kids gevraagd om achteraf zeker duidelijk op te schrijven wat de plus- en de minpunten waren. Ze mochten testen zoveel ze wilden, maar die verplichting hadden ze dus wel. En het mag gezegd dat ze dat niet makkelijk vonden, al hebben ze de taak wel mooi volbracht (zie foto). Hier zijn de belangrijkste bevindingen:
PLUS:
- natuurlijk aanvoelende besturing
- veel mogelijkheden met verschillende controllers en webcam
- reageert goed
- leuke spelletjes
- je kan helemaal rondkijken met de Wii U
- het is leuk dat je kan vliegen (New Super Mario Bros)
- je hebt veel levens!
- minder aantrekkelijk voor een ouder publiek
- redelijk dikke gamepad
- waarom heeft bijna niemand Wii U?
- we maken ruzie om het groot kaske want zo is er maar 1
- sommige spelletjes kan je maar enkel met 1 spelen

Kris Hoet is Hoofdredacteur van Belgiancowboys, maar in het dagelijkse leven vooral actief als Creative Innovator bij WARPED. Als regelrechte petrolhead...